Aktuális

2018.07.03.

Támogattuk, mert éltető érték: Pócsi Dóra díjA tanév végén nemcsak a kiváló tanulmányi és sporteredményeikért vehettek át kitüntetéseket az érdi iskolák diákjai, hanem a közösségért végzett munkájuk és szociális érzékenységük elismeréseként is. A Pócsi Dóra-díjat negyedik alkalommal adták át az iskolai évzárókon. A kitüntetettek érdi és diósdi iskolákból kerültek ki.

Dóri tizenhárom évesen hunyt el leukémiában, de szellemisége a díjon keresztül továbbra is fennmarad.

„Ezt az elismerést nem a kimagasló tanulmányi eredményükért, hanem segítőkészségükért, szociális érzékenységükért kapják a gyerekek. Az önzetlen szeretetet, az ítéletmentes elfogadást tanulni kell, és ezt a képességet fiatalkorban könnyebben tudjuk elsajátítani – hangsúlyozta Dóri édesanyja, aki fontosnak tartja, hogy minél több fiatalhoz eljusson az üzenet: nem az a fontos, hogy milyen javaid vannak, hanem az, hogy milyen ember vagy.”

A http://erdmost.hu/2018/06/25/a-segitokeszseget-is-dijazzak/ cikke alapján.Kattintson a képre, a nagyításhoz!

2018.05.26.

Gyermekkonyhánk a vásárbanÖrömmel és izgalommal vártuk a májusi vásárt, mivel a népi játszótéren először vehették birtokukba kicsik és nagyobbacskák az új gyermekkonyhát.

További képek a május 12-i vásárról a galériában tekinthetők meg.Kattintson a képre, a nagyításhoz!

2018.04.16.

Vásárrend 2018.

Kedves kézművesek, termelők! Vásárrendünk módosult. Az új dokumentumot megtalálhatják a "Magyarok Érdi Vására" menüpont alatt.

2018.01.13.

"Amikor az erő velünk van..."

2018.01.04.

2018-raMinden kedves ismerősünknek, akik 2017-ben is éltették a Magyarok Érdi Vásárát,ezzel a kis videóval kívánunk nagyon sok örömet, jókedvet, boldogságot 2018-ban!

2017.12.16.

Újdonságunk2017-ben sikeresen pályáztunk Érd város Kulturális Keret pályázatán.
Az elnyert összegből többek között sikerült megvalósítani azt a tervünket, hogy a népi játszótér játékait új gyermekkonyhával bővítsük.

Reméljük örömmel veszik majd birtokukba kicsik és nagyobbacskák egyaránt!

Köszönet érte Együd Károly egyesületi tagunknak, aki a megálmodott konyhát megvalósította!

A galériában megmutatjuk, hogyan lett a fenyő lapokból gyönyörű bútor és sparhelt.

Kattintson a képre, a nagyításhoz!

2017.04.17.

Májusi vásárunkban vendégünk Sevella Zsuzsa és a MintaKINCStár

Sevella Zsuzsa bemutatja az általa megalkotott MitaKINCStár játékgyűjteményt:

„A Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat-dunántúli Regionális Társasága 2007-től működik, s tevékenysége évről-évre egyre szélesebb népművészeti, művészeti palettát, egyre nagyobb érdeklődői kört érint. Támogatjuk a gyermek-ifjúsági és felnőtt korosztály körében a tárgyalkotó népművészet megismerését. Elsődleges feladataink egyikének tekintjük, hogy a még működő néphagyományainkat őrző, visszahagyományozó, művészeti, népművészeti szakköröket fennmaradásukban segítsük

MintaKINCStár – a népművészeti anyanyelv

Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekeket megismertessük népünk hagyományaival, díszítő motívumainak formavilágával. A művészeti anyanyelv elsajátítására a hagyományos mintákkal való megismerkedést tartjuk alkalmasnak. E nyelv, anyanyelv elsajátítására dolgoztuk ki, mintegy hiánypótlásként a Mintakincstár foglalkoztató sorozatot. A mai kor igényeinek megfelelő köntösben tálaljuk őseink formakincseit úgy, hogy közben nem veszítik el eredeti jelentésüket. Szeretnénk, ha a gyerekek természetes örökösei lennének e világnak, s igénnyé válna a gyökerek felkutatása, megismerése. Alakuljon ki az értékőrzés igénye!

A játékgyűjteményt 2015-ben a Hagyományok Háza által meghirdetett XVI. Élő Népművészeti Országos Kiállításon a játék kategóriában arany oklevéllel díjazták. A foglalkoztató füzet bemutatkozott a Fejér Megyei Értéknapon. Nagy sikerrel szerepelt 2015-ben és 2016-ban a Budai Várban a Mesterségek Ünnepén.

A sorozat célja: a hagyományőrzés, az elődeink által használt mintakincs megismerése és megőrzése, az ismeretek bővítése, megerősítése, rendszerezése és az önálló alkotómunka segítése. A MINTAKINCSTÁR foglalkozató sorozat már óvodás kortól használható szülői segítséggel. Az iskolás korosztály lépésről-lépésre kidolgozott és felépített útmutatások alapján önállóan is használhatja.

Játékkészítés és vizuális alkotó foglalkozások többek között: fejér megyei hímzésmintákkal, különböző tájegységek hímzésmintáival, pásztor faragások mintáival, szűrrátétek mintáival, betyárok tükrösökről mintáinak felhasználásával.

MintaKINCStár játék típusai: Memória játék, dominó, Mátrixok, Illeszd a helyére! Bújtasd el! Nyomozz! Ragassz és színezz! Rakd össze! Lottó játék stb.

Vizuális játékok: papírdúc, színes indigó, különféle nyomatok, leporelló készítése stb.

A MintaKINCStár létrehozója és ötletgazdája: Sevella Zsuzsanna Sevella Zsuzsanna vezetésével a foglalkozásokat tartják a M-ART tagjai.”

Sevella Zsuzsa a MintaKINCStár játékgyűjteménnyel május 6-án a gyermekjátszó nagysátránál várja az érdeklődőket!Kattintson a képre, a nagyításhoz!

2017.02.10.

Pest Megyei Értéktár

Örömmel számolunk be arról, hogy az Érdi minaret, a Magyar Földrajzi Múzeum és a Fundoklia völgy mellett a Magyarok Érdi Vására is bekerült a Pest Megyei Értéktárba. Köszönjük mindazoknak , akik hitet adtak nekünk, akik elindították és akik éltetik a Magyarok Érdi Vásárát!Kattintson a képre, a nagyításhoz!

2023. október
HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031