Szervezetünk

Beszámoló 2015 | Közhasznosságú jelentés 2015 | Beszámoló a 2016-ban végzett tevékenységről | Alapító Okirat | Pénzügyi beszámoló és közhasznosságú mell. 2016. |

Az Egyesület a magyar hagyományok megismerését, a megszerzett ismeretek bemutatását, továbbadását, megélését kívánja minél szélesebb körben terjeszteni, elősegítve ezzel a mindennapi élet minőségének javulását.

Magyar kézműves termékek vásárainak rendezése, kiemelten a „Magyarok Érdi Vására” megszervezése, lebonyolítása. A vásárokhoz kapcsolódó kulturális esemény keretében; nemzeti és helyi tánc- zene- és dalkultúra megjelenítésének szervezése. Népi felnőtt- és gyermek játékok szervezése, felügyelete. A régi idők vásári hangulatát megidéző és az évkörhöz kapcsolódó népszokások széles körű felkutatása, felelevenítése.

Egyesületünk a mindennapokban is jól használható, szinte elfelejtett magyar hagyományok újraélesztését megismertetését tűzte ki célul. Rendezvényeinken igyekszünk ezeket bemutatni a műsorszervezésben, a kézművesek, termelők által kínált termékekkel és a gyermekek körében nagy sikert arató nagyapáink játékaival.

Az idő kereke forog, miközben minden változik. Mégis van egy természetes igényünk és ez változatlan marad. Igény az egészséges, igazi ételekre, italokra, ízekre, formákra, hangokra az egyszerű hamisítatlan szépségre.

Régen mindez az élet része volt, szeretnénk, ha újra azzá válna. Még nem olyan távoli, talán még nem késő újraéleszteni. Megéri az időt és a fáradtságot.

Szeretnénk a világba kiáltani, hallják meg, minél többen örüljünk neki, újra!